Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες; Αλμυρές ή γλυκές είναι απο τις αγαπημένες “κακές” τροφές μικρών και μεγάλων! Τι γίνεται όμως, όταν χρειάζεται να αφαιρέσεις τις λιπαρές τροφές απο τη ζωή σου; ή την ζαχαρη, τα γαλακτοκομικά και την γλουτένη;
Αρχικά θεωρείς ότι ήρθε η καταστροφή του κόσμου και πως όλα όσα σου αρέσουν θα χρειαστεί να τα στερηθείς! Για καλή μας τύχη, η επιστήμη έχει εξελιχθεί και μας ενημερώνει πως αν θέλεις να έχεις μια άριστη υγεία χρειάζεται να αλλάξεις συνήθειες, πολύ πριν χρειαστεί να στο επιβάλλουν για κάποιο πρόβλημα υγείας. Στην αρχή τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως η υγεία μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, γι αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να την προστατεύουμε και να την θωρακίζουμε με τον καλύτερο τρόπο!
Σαν αποτέλεσμα έχεις περισσότερη ενέργεια, πιο καθαρή και γρήγορη σκέψη, καλύτερη ψυχολογία, λιγοτερους πόνους στις αρθρώσεις. λιγότερους πονοκεφάλους, πιο σωστά κιλά για το σώμα σου και πολλά άλλα που θα ανακαλύπτεις καθημερινά όσο υιοθετείς καλές και φιλικές προς το σώμα σου συνήθειες, πιο κοντά στη φύση και πιο μακρία απο τα χημικά και επεξεργασμένα.
Παρακάτω θα βρεις την συνταγή που χρησιμοποίησα για τις κρέπες χωρίς γλουτένη, καθώς και με τι επέλεξα να τις συνδυάσω!
Καλή επιτυχία και θα χαρώ να μου στείλεις φωτογραφία αν τις δοκιμάσεις!
Υλικά για 8 μεγάλες κρέπες ή 15 μικρές* :
280 γρ. αλεύρι χ.γλουτένη
500 γρ. γάλα αμυγδάλου (μπορείς και ζωικό εγώ έχω αφαιρεσει τα γαλακτοκομικά!)
2 αυγά
100 γρ. φυτικό βούτυρο (μπορείς και κλασικό εγώ έχω αφαιρέσει όπως ειπαμε τα γαλακτοκομικά!)
Λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά, εγώ δεν προσθέτω γιατί συνήθως έχουν τα υλικά που βάζουμε μέσα μετά,επομένως γιατί να προσθέτουμε κι άλλο ;!)
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά κι ανακατεούμε.
Προσθέτουμε όλα τα υγρά κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε ελάχιστο λάδι (εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο) στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Με μία κουτάλα (αυτή που χρησιμοποιούμε στις σούπες) παίρνουμε απο το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζουμε να απλωθει ομοιόμορφα.
Όταν ροδίσει απο τη μία πλευρά αναποδογυρίζουμε, ψήνουμε κ απο την άλλη πλευρά και είναι έτοιμη η κρέπα μας!
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να τη συνοδεύσετε είναι καθαρά δική σας επιλογή!
Μπορείτε να επιλέξετε γλυκιά γεύση με κάποια πραλίνα χωρίς ζάχαρη, και χωρίς γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, φρούτα. Αν, ωστόσο, προτιμάτε αλμυρές μπορείτε να τη συνδυάσετε με μανιτάρια, κάποιο light τυρί ή τυρί vegan, με τόφου, vegan μαγιονέζα, λαχανικά ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας και συνάδει με την νοοτροπία της υγιεινής διατροφής !
Εγώ για το κυριακάτικο brunch μας έβαλα σοκολάτα, μπανάνα, τριμμένο αμύγδαλο, flakes καρύδας και chia !
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το πρωινό μου μυστικό! 60ml από το αυθεντικό ζελέ αλόης βέρα : 99.7% αγνή αλόη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς γλυκαντικά, με 13 παγκόσμιες πιστοποιήσεις η οποία μου προσφέρει την αποτοξίνωση που χρειάζομαι για ένα καλό πεπτικό, καλή ψυχολογία, ενεργό μεταβολισμό και λαμπερό δέρμα !
Εδώ μπορείς να δεις το βιντέακι μου
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες κι εδώ όλες τις διαθέσιμες γεύσεις !!
Καλή Κυριακή,
Κι όσο δύσκολο κι αν φαντάζει στην αρχή να μπεις στο σωστό δρόμο της υγιεiνής διατροφής, είναι μέχρι να βρεις τις εναλλακτικές σου, μετά ειναι παιχνιδάκι, και το κυριότερο αξίζει τον κόπο!
*Πηγή συνταγής : www.alevri.com