Τηλ παραγγελιών: 6978774975 *Δευτ-Παρ 10:00-20:00
Expand search form

7 Λόγοι που χάνεις τον χρόνο σου

time management

 

Πόσες φορές παραπονιόμαστε και λέμε «δεν με φτάνει ο χρόνος», «δεν προλαβαίνω», «πέρασε η ώρα και έκανα μόνο τα μισά από αυτά που ήθελα» και πολλές παρόμοιες φράσεις πανικού, άγχους και απογοήτευσης, επειδή δεν διαχειριστήκαμε καλά το 24ωρο που είχαμε στα χέρια μας;

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό στη ζωή μας ποικίλουν. Ωστόσο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τους 7 πιο σημαντικούς, ώστε να τους αποκωδικοποιήσεις, κατανοήσεις κι έτσι να μπορείς να τους αντιμετωπίσεις! Δυστυχώς, όσο πέφτουμε στην παγίδα και χάνουμε το χρόνο μας με συνήθειες, που επηρεάζουν αρνητικά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας, αυτό έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις μας σε όλους τους τομείς.

Μία φράση που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την σπουδαιότητα της δεξιότητας σχετικά με την διαχείριση χρόνου είναι η εξής : “Ο τρόπος που αξιοποιείς σήμερα το χρόνο σου- ακόμη κι εν μέσω καραντίνας- θα φέρει τα αποτελέσματα του αύριο”. Άρα, αν θέλεις να κατακτήσεις οποιοδήποτε στόχο, αν θες να εξελιχθείς ή αν θες απλώς να ζεις με λιγότερο άγχος και αυτοκριτική εστίασε την προσοχή σου στην παρακάτω λίστα

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που φεύγει ο χρόνος μέσα απο τα χέρια μας :

stop comparing yourself

1.Η σύγκριση με τους άλλους. Μια συνήθεια που όχι μόνο τρώει το χρόνο σου, αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σου.

no perfection

2. Η τελειομανία. Να αγωνίζεσαι για την πρόοδο κι όχι για την τελειότητα. Η τελειομανία είναι ο εχθρός της δημιουργικότητας.

stop complaining

3.Η γκρίνια. Η γκρίνια ποτέ δεν βελτιώνει τα πράγματα. Αντιθέτως, τα πυροδοτεί και τα κάνει χειρότερα.

gossiping

4.Τι θα πουν οι άλλοι. Η μεγαλύτερη φυλακή που ζουν οι άνθρωποι είναι ο φόβος για το τι θα πει ο κόσμος.

mistakes

5.Τα ίδια λάθη. Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά πλέον γίνεται επιλογή.

priorities

6.Η έλλειψη προτεραιοτήτων. Βάλε τις δραστηριότητες σου σε σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από εκείνες που είναι σημαντικές να γίνουν σήμερα. Μην σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια πράγματα.

fear

7.Ο φόβος της αποτυχίας. Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της. Χρειάζεται να αποδεχτείς την φύση της διαδικασίας και η αποτυχία να αποτελεί απλώς ένα κομμάτι της εξέλιξης και όχι ανασταλτικό παράγοντα στα σχέδια σου.

Για όλους τους παραπανω λόγους, δημιούργησα έναν νέο οδηγό προσωπικής ανάπτυξης, το “The Path To 2021”, ο οποίος θα σε ανακουφίσει και θα σε βοηθήσει να οργανώσεις αποτελεσματικά την καθημερινότητα σου, ώστε να  είσαι παραγωγική, να πετυχαίνεις τους στόχους που θέτεις και φυσικά να απολαμβάνεις και να διασκεδάζεις τη ζωή σου.Μάθε περισσότερα για τον οδηγό εδώ  !

   

Επικοινώνησε μαζί μου για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή καθοδήγηση ! Θα με βρεις στο Facebook και στο Instagram ! Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην διαχείριση του χρόνου, τώρα που γνωρίζεις τους λόγους που σε κρατάνε πίσω !

marialena nikolovgeni

Μαριαλένα Νικολοβγένη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Life Coaching

Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος (HCCMA)

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *