Τηλ παραγγελιών: 6978774975 *Δευτ-Παρ 10:00-20:00
Expand search form

Λιγότερες θερμίδες σε 8 απλά βήματα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι η αλήθεια, πως μας έχει κάνει να παραμελούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εαυτό μας, και πρώτα πρώτα την διατροφή μας. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς οι περισσότεροι, όταν ήδη έχουν αρχίσει τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα και συμπτώματα….

Πάρε μια βαθιά ανάσα, συνειδητοποίησε πως το μοναδικό όχημα που θα έχουμε σίγουρα μέχρι να φύγουμε από αυτή τη Ζωή είναι το σώμα μας. ΚΑΙ ΝΑΙ ! ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ 100% της προσοχής μας και της φροντίδας μας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και την απαραίτητη προσοχή στα “ καύσιμα ” που του παρέχετε και απολαύστε έναν υγιή , αναπτερωμένο και γεμάτο ευεξία εαυτό !!!

Xρήσιμα tips που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητα σας :

  1. Πιείτε νερό . Έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές αισθανόμαστε πείνα επειδή είμαστε αφυδατωμένοι. Έχετε δίπλα σας πάντα ένα ποτήρι νερό ή ένα μπουκάλι. Το έχουμε ζήσει όλοι να θέλουμε νερό αλλά να μη θέλουμε να αφήσουμε τη δουλειά μας, ή ακόμα και να βαριόμαστε να σηκωθούμε. Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε μια κακή συνήθεια και να εξελιχθούμε.
  2. Διαβάστε τις ετικέτες. Θα σοκαριστείτε, αν την μέρα που πάτε για ψώνια, διαβάσετε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε. Τα περισσότερα, ακόμα και αλμυρά προϊόντα, περιέχουν ζάχαρη. Σε όσα υπάρχουν επιλογές χωρίς ζάχαρη μην το σκεφτείτε απλώς μετακινήστε το χέρι σας στο διπλανό προϊόν, δεν αξίζει!
  3. Μην πίνετε ροφήματα με πολλή ζάχαρη. Πολλές φορές ένα αναψυκτικό ή κάποιο ρόφημα έχει τις ίδιες θερμίδες με ένα γλυκό. Απολαύστε το γλυκό τουλάχιστον να το ευχαριστηθείτε και καλύτερα. Μην ξεγελιέστε και επιλέγετε κάτι για υγιεινό ενώ περιέχει όση ζάχαρη περιέχει και ένα αναψυκτικό ή γλυκό.
  4. Ο ύπνος λειτουργεί υπέρ μας. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες πλέον για τα οφέλη του ύπνου, μην τον στερείται από τον εαυτό σας. Είναι η ώρα που μόνος του ο οργανισμός μας, διορθώνει ότι χρειάζεται να διορθωθεί!
  5. Επιλέξτε έξυπνα το μέγεθος του πιάτου σας. Τις περισσότερες φορές γεμίζουμε το πιάτο μας μέχρι να γεμίσει. Εδώ κρύβεται όμως μια μεγάλη παγίδα!! Τα πιάτα πλέον είναι της μόδας να είναι πιο μεγάλα από τα συνηθισμένα, άρα για να γεμίσει το μάτι μας καταναλώνουμε και μεγαλύτερες μερίδες. Μην ξεγελιέστε! Κι αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε στην αρχή μέχρι να το συνηθίσετε ζυγαριά- κάποια κούπα για να συνειδητοποιήσετε πόση είναι η φυσιολογική μερίδα για σας.
  6. Πειραματιστείτε! Αν κάτι το έχουμε βαρεθεί ή δεν μας αρέσει στο κυρίως γεύμα μας καταλήγουμε να τσιμπολογάμε την υπόλοιπη μέρα γιατί δεν έχουμε ικανοποιηθεί αρκετά. Δοκιμάστε νέες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας ευχαριστήσουν . Σίγουρα θα σας χορτάσουν για περισσότερες ώρες και δεν θα έχετε τον ίδιο βαθμό λιγούρας.
  7. Μην ξεχνάτε τις σαλάτες. Δοκιμάστε να γεμίζετε το μισό πιάτο σας με σαλάτες. Είναι υγιεινές, περιέχουν φυτικές ίνες (που βοηθούν στον κορεσμό) και προσφέρουν μια πολυχρωμία στο πιάτο μας που βοηθάει ιδιαιτέρως σε μια ευχάριστη εικόνα του γεύματος μας.
  8. Στέβια. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε στέβια αντί για ζάχαρη στα ροφήματα σας καθώς και σε κάποια γλυκά. Είναι μια υγιεινή και πανεύκολη λύση για να ξεφορτωθείτε αρκετές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σας!

Μ αυτούς τους τρόπους μπορείτε να αποφύγετε πολλές (αλλά πάρα πολλές) περιττές θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας μας!

Δική μου συμβουλή : Μετά από αυτά που έχω δοκιμάσει η ίδια, εκτός από τα παραπάνω, είναι να σκέφτεστε κάθε φορά που θέλετε να τσιμπολογήσετε (ή που επιλέγετε κάτι το οποίο ξέρετε ότι δεν προσφέρει τίποτα καλό στον οργανισμό σας ) τον λόγο που το κάνετε…. Είναι πραγματικά γιατί πεινάτε ή γιατί θέλετε να ικανοποιήσετε κάτι άλλο ή να ξεχάσετε κάτι άλλο ; Ο εαυτός μας αξίζει τα καλύτερα, αξίζει όλη την αγάπη μας, όλο τον σεβασμό μας και όλη την φροντίδα μας. Εσείς θα αφήσετε τον δικό σας εαυτό παραμελημένο;

Take care of your body, it’ s the only place you have to live in !

xxx

 

You might be interested in …