Τηλ παραγγελιών: 6978774975 *Δευτ-Παρ 10:00-20:00
Expand search form

Τα προβιοτικά σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

Πολύ συχνά βλέπουμε στα σούπερ μάρκετ να προωθούνται σκευάσματα γιαουρτιού ή γάλακτος εμπλουτισμένα με προβιοτικά. Τι είναι όμως τα προβιοτικά και πως βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό; Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (φιλικά βακτήρια) που υπάρχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα και με την είσοδό τους στον ανθρώπινο οργανισμό επωφελούν την υγεία του ατόμου. Τα προβιοτικά υπάρχουν και ως συμπληρώματα διατροφής (σε μορφή χαπιών) στην αγορά. Οι δύο πιο συνήθεις μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούν οι διάφορες εταιρείες τροφίμων για εμπλουτισμό των τροφίμων, είναι βακτηριακά στελέχη Lactobacillus και bifidobacterium.

Η κατανάλωση προβιοτικών έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις. Διασφαλίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, προφυλάσσουν από μολύνσεις και την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων, και παρουσιάζουν και αντικαρκινική δράση. Επιπλέον, παρά τις πολλαπλές τους δράσεις, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν θετικά στον μεταβολισμό των λιπιδίων από το συκώτι.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας στις μέρες μας αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς (για παράδειγμα το 1980 6% του πληθυσμού παγκόσμια ήταν παχύσαρκοι, ενώ στοιχεία από το 2008 δείχνουν το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 12%), γεγονός το οποίο είναι ανησυχητικό, αφού η παχυσαρκία συσχετίζεται με την ανάπτυξη διάφορων χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, ο καρκίνος, η νεφροπάθεια, η καρδιοπάθεια και άλλα. Ποια η σχέση λοιπόν των προβιοτικών και της απώλειας βάρους; Τα εντερικά βακτήρια, καθώς επίσης και τα προβιοτικά, βοηθούν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, επειδή συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων των λιποπρωτεϊνών.

Μία έρευνα από τον Takemura και τους συνεργάτες του (2010) εξέτασε τη δράση του βακτηρίου Lactobacillus plantarum strain No. 14 (LP14), το οποίο φάνηκε να μειώνει το ποσοστό λίπους σε υγιή άτομα.Μια άλλη επιστημονική μελέτη, έδειξε ότι η εντερική χλωρίδα των παχύσαρκων ατόμων, διαφέρει από αυτή των ατόμων με κανονικό σωματικό βάρος. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι η απώλεια βάρους από τα παχύσαρκα άτομα βοήθησε στην επαναφορά της εντερικής χλωρίδας, σε κατάσταση όμοια με αυτή των ατόμων με κανονικό σωματικό βάρος. Ακολούθως, και βάσει των πιο πάνω αποτελεσμάτων, πραγματοποιήθηκε μία έρευνα, όπου ερευνητές απέδειξαν πειραματικά, ότι η κατανάλωση γιαουρτιού με προβιοτικά συνέβαλε σημαντικά στη μείωση της λιπώδους μάζας.

Έχοντας όμως υπόψη μας ότι αυτός ο τομέας έρευνας είναι σχετικά καινούριος, χρειάζονται περισσότερες επιστημονικές μελέτες για ένα καλύτερο και πιο ισχυρό συμπέρασμα.

Η πρόταση του Aloespot :

Active Pro-b

Δρα στην περιοχή του παχέος εντέρου, όπου συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης των τροφών, διευκολύνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας έτσι τη φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και τη διατήρηση ενός ισορροπημένου και υγιούς συστήματος.

  • Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Παρέχει 8 δις CFU(Colony Forming Units) ανά δόση
  • Μοναδικός συνδυασμός 6 ειδών ευεργετικών μικροβίων
  • Κατάλληλο για χορτοφάγους
  • Χωρίς Σόγια
  • Χωρίς αλλεργιογόνα
  • Δεν απαιτείται η διατήρηση σε ψυγείο

 

Photo Source : abcnews.go.com

Πηγή : www.mednutrition.gr

You might be interested in …