Τηλ παραγγελιών: 6978774975 *Δευτ-Παρ 10:00-20:00
Expand search form

Τι είναι η αργινίνη και ποια τα οφέλη της για την υγεία;

Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στο σώμα και το συναντάμε σε πολλές τροφές – ιδιαίτερα σε αυτές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς.

Αρκετές φορές παράγουμε ή καταναλώνουμε την αργινίνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας, όταν ακολουθούμε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όμως, συχνά δεν μας επιτρέπει να παράγουμε ή να καταναλώνουμε την αργινίνη που χρειαζόμαστε. Έτσι λοιπόν, μπορούμε να την καταναλώσουμε ως συμπλήρωμα διατροφής, συνήθως σε μια μορφή που λέγεται L-arginine.

Η αργινίνη εξυπηρετεί πολλές ανάγκες του οργανισμού, αλλά μία από τις κυριότερες δουλειές της είναι να λειτουργεί ως προάγγελος του νιτρικού οξέος, που με τη σειρά του είναι επίσης ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την καρδιαγγειακή υγεία και την υγιή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Γιατί χρειαζόμαστε την αργινίνη;

  • Διαστέλλει και χαλαρώνει τις αρτηρίες
  • Βοηθάει στην επούλωση πληγών
  • Βοηθάει τα νεφρά να αποβάλουν βλαβερά προϊόντα από το σώμα
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και των ορμονών

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αργινίνης στην υγεία;

Όπως προαναφέραμε, η αργινίνη μετατρέπεται σε νιτρικό οξύ. Το νιτρικό οξύ είναι ένας δυνατός νευροδιαβιβαστής που βοηθάει τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και βελτιώνει την κυκλοφορία.

 

Η αργινίνη συμβάλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς και βελτιώνει τα συμπτώματα όταν οι αρτηρίες είναι βουλωμένες ή όταν υπάρχει πόνος στο στήθος.

Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των αρτηριών και της βελτίωσης της καλής κυκλοφορίας του αίματος, η αργινίνη ενδέχεται να βοηθάει σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και στην ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και τη βελτίωση της κατάστασης των ιστών και των οστών.

Έλλειψη αργινίνης από τον οργανισμό, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή μεταβολισμό της γλυκόζης, δυσλειτουργίες στην παραγωγή ινσουλίνης και κακή λειτουργία μεταβολισμού των λιπιδίων από το συκώτι.

Η αργινίνη είναι απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και κάθε υγιούς οργανισμού – μην παραλείπετε να διατηρείτε τα επίπεδα αργινίνης στον οργανισμό σας υψηλά για να απολαμβάνετε μια καλή ποιότητα ζωής!

Η πρόταση του Aloespot :

Argi plus

Η καλύτερη αργινίνη που μπορείς να βρεις στην αγορά, περιέχει 5 γρ. αργινίνης ανά φακελάκι μαζί με μείγμα αντιοξειδωτικών που προάγουν την καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα εύχρηστα ατομικά φακελάκια κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη χρήση του, και η εξαιρετική γεύση του το έχουν ανεβάσει στα best seller του eshop μας.

 

You might be interested in …