Το τέρας που ακούει στο όνομα «Άγχος»

0030886f716e4cf4f1b2d2fb22b6b381_XL

Ως ένας εξαιρετικά αγχώδης άνθρωπος από πολύ μικρή , έφτασα στο σημείο πριν 6 χρόνια, το άγχος, η ψυχολογική πίεση και κούραση, να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία μου. Είναι συγκλονιστικό πόσο πολύ εύκολο και οικείο έχει γίνει πια σε όλους μας το να απαντάμε στην ερώτηση «Τι κάνεις;» με την φράση «Τα γνωστά , τρέχω μέσα στο άγχος από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά τι να κάνεις έτσι είναι !»

Όχι δεν είναι έτσι, ή τουλάχιστον δεν ήταν έτσι πριν μερικά χρόνια. Από τον γρήγορο ρυθμό ζωής, από τον βομβαρδισμό πληροφοριών, από την τόσο γρήγορη ταχύτητα της τεχνολογίας έχουμε παρασυρθεί και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είμαστε τόσο γρήγοροι (και ταυτόχρονα ευτυχισμένοι και αποτελεσματικοί βέβαια), όσο ένα μηχάνημα. Όμως, δεν είμαστε μηχανήματα γι αυτό και καταλήγουμε να έχουμε ένα σωρό προβλήματα υγείας, τα οποία έχουν προκληθεί καθαρά από τον τρόπο ζωής μας, τις κακές συνήθειες μας, τα προβλήματα τα οποία δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί είναι δύσκολο. Η Ζωή όμως, μας έχει αποδείξει ότι πάντα θα κερδίζει, κι αν δεν λύσουμε κάτι που πρέπει όταν προκύπτει θα αναγκαστούμε να το λύσουμε αργότερα με πολύ χειρότερο τρόπο για εμάς.

Θεωρώ όμως ότι η αλλαγή είναι στο χέρια μας!!! Έχοντας η ίδια μεταμορφώσει την καθημερινότητά μου, θέλησα να ξεκινήσω μια σειρά Facebook live και συνδυαστικών άρθρων ώστε να μοιραστώ όσα έχω μάθει, δοκιμάσει τα τελευταία 6 χρόνια, τα οποία με βοήθησαν σ αυτήν την ευτυχή μεταμόρφωση.

Παρακάτω σας παραθέτω μια εκτενή λίστα με το που και τι επηρεάζει το άγχος για να σας προβληματίσω λίγο περισσότερο, ή ίσως να υπενθυμίσω πως ΟΧΙ δεν είναι φυσιολογικό να το αφήνουμε έτσι ανεξέλεγκτο στην καθημερινότητα μας

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει :

Μείωση σεξουαλικών ορμονών (τεστοστερόνης και προγεστερόνης)

Διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Αύξηση Ινσουλίνης

Αύξηση Χοληστερόλης

Πνευματική Ταραχή, (δυσκολία στο να σκεφτόμαστε καθαρά και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις)

Εφίδρωση

Προβλήματα στον καρδιακό μας ρυθμό

Νεύρα και Θυμό

Κακή Διάθεση – Κατάθλιψη

Αϋπνίες το βράδυ ή Υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πονοκέφαλοι

Προβλήματα Αναπνοής

Ακμή

Προβλήματα στο Ανοσοποιητικό (πεσμένο ή πολύ αυξημένο)

Εξαρτήσεις σε ουσίες

Αυξημένες Πιθανότητες για Διαβήτη τύπου 2

Αρτηριακή Πίεση

Ορμονικές Διαταραχές

Γιατί, λοιπόν, ενώ γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας προκαλέσει τόσο σημαντικές επιπλοκές, δεν λαμβάνουμε τα μέτρα μας; Δεν αλλάζουμε συνήθειες;

Μείνετε συντονισμένοι καθώς έρχονται πολλές ιδέες και λύσεις για όσους είναι έτοιμοι να αλλάξουν το κομμάτι αυτό. Για όσους θέλουν να χαίρονται και να αξιοποιούν στο έπακρο την κάθε τους ημέρα. Για όσους θέλουν να χαίρονται τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους. Για όσους βαρέθηκαν να ζουν μέσα στο άγχος και τα νεύρα!

Εδώ μπορείτε να δείτε το live βίντεο μου για το πού ακριβώς έφθασα λόγω άγχους!

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε τα live video στο Youtube κανάλι μου ή στο Facebook προφίλ μου, με σχετική θεματολογία, ιδέες και λύσεις. Καθώς επίσης, και στο Blog μου!

Να έχετε μια εκπληκτική βδομάδα!

Με εκτίμηση,

Εύη Νικολοβγένη