Τα πολλαπλά οφέλη της πόσιμης αλόης για την υγεία

Aloespot_sales_post_maios-02B

Πιθανώς να γνωρίζετε ήδη πως η αλόη είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα εγκαύματα και τους τραυματισμούς, γνωρίζετε όμως πως το να πίνετε το τζελ από το φυτό της αλόης, σας προσφέρει επίσης πολλά πλεονεκτήματα;

To τροπικό φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά ως τζελ αλλά και εσωτερικά ως πόσιμος χυμός, με άπλετα οφέλη για την υγεία.

H Aloe Vera καταρχήν συμβάλει ενεργά στη διαδικασία της πέψης εξισορροπώντας τα οξέα που βρίσκονται στο στομάχι, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να απορροφήσει τα συστατικά που χρειάζεται.

Έχει επίσης καθαρτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, αλλά και αντιφλεγμονώδη δράση που προέρχεται από μια γλυκοπρωτείνη,  υπεύθυνη για να θεραπεύει εσωτερικούς τραυματισμούς που παρεμποδίζουν τη διαδικασία της πέψης.

Το φυτό της αλόης, συχνά προσφέρει φυσική υποστήριξη σε ανθρώπους που νοσούν με διαβήτη, καθώς ανεβάζει φυσικά τα επίπεδα της ινσουλίνης. Σε μια πολύ γνωστή έρευνα* που έγινε σε μια ομάδα 3.167 διαβητικών που συμπλήρωναν την ήδη υπάρχουσα αγωγή τους με τζελ αλόης  και σπόρους ψυλλίου, το 94% των ασθενών σταθεροποίησε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Η πόσιμη αλόη ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας σημαντικά στην προστασία απέναντι σε κάθε τύπου ασθένεια. Κάποιοι διατροφολόγοι προτείνουν την πόσιμη αλόη, επειδή περιέχει ένα ένζυμο που βοηθάει το σώμα να αποβάλει μόνο του τα επιβλαβή συστατικά.

Μια άλλη ιδιότητα που έχει η πόσιμη αλόη είναι πως τονώνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων κι έτσι παρέχει στον οργανισμό προστασία από νοσογόνους οργανισμούς. Έχει επίσης αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές.

Τέλος, η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου των μυών και των αρθρώσεων.

Επιγραμματικά, η πόσιμη αλόη μπορεί να συμβάλει:

  1. Στην σωστή λειτουργία του εντέρου
  2. Στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων
  3. Στην διευκόλυνση της πέψης
  4. Στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας
  5. Στην επιδιόρθωση του κολλαγόνου & της ελαστίνης για την υγεία της επιδερμίδας
  6. Στη στοματική υγιεινή
  7. Στη γρήγορη επούλωση
  8. Στην ρύθμιση του βάρους & των επιπέδων ενέργειας
  9. Στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Για όσου υποφέρουν συχνά από κρυώματα, γρίπη, βρογχίτιδες και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, η Αλόη είναι η καλύτερη φυσική λύση. Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε, αλλά και να απολαύσετε τα μοναδικά οφέλη της αλόης στην υγεία.

*Εδώ μπορείτε να βρείτε την έρευνα

Η πρόταση του Aloespot : Σταθεροποιημένο αγνό ζελέ αλόης σε 4 γεύσεις

DSC_4094-1 DSC_4098a-1 DSC_4101-1 DSC_4103-1